Har du sett Evelina?

I augusti i år tilldelades Evelinas pappa interimistisk ensam vårdnad om Evelina. Både Evelina och hennes mamma försvann efter domen. Ingen verkar veta vart de tagit vägen. Mamman är anhållen i sin frånvaro.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6015557.ab

 Längs artikeln finns bilder på andra barn som ingen vet var de tagit vägen. Kanske kan artikeln förhoppningsvis leda till att fler kan hålla ögonen öppna efter barnen eller kanske få upp ögonen för de saknade barnen.




Kommun eller organisation

Vi är familjehem direkt via kommun.
En del är familjehem via organisation.
Det verkar finnas en hel drös med olika organisationer.
Tyvärr vet jag inte så mycket om dem.
Hur ska man veta vilka som är bra?
Vilka som är "bra att ha med att göra"?

Jag har hört både bra och negativt om organisationer (men även om kommuner iofs).
Det bästa i det hela tycker jag verkar vara att organisationen förhandlar om arvode och omkostnader.
När jag ser tillbaka till vår första tid som familjehem var vi väldigt - och nu menar jag väldigt - naiva. Än idag är vi naiva när det kommer till vissa saker. Till exempel har vi aldrig sett hur genomförandeplanen ser ut. Men men...
Men hur fungerar det i det praktiska? Om något har hänt placeringen. Ringer man kommun eller organisation? Hur ser kedjan ut? Blir länken längre mellan oss som familjehem och kommun?
Den som vet får gärna berätta om sin erfarenhet....


Hoppets Stjärna

Då  är det dags i år igen.
Mina vänner...
jag uppmanar er verkligen till att hjälpa mig med detta "uppdrag", mitt kall.

Sedan jag första gången hörde talas om Hoppets Stjärna och de Julpaket man samlade ihop och sedan gav bort till fattiga i andra länder, har jag alltid vetat att detta var något för mig!
Det berör mig.
Jag ser youtubeklipp och rent ut sagt störtbölar. Denna givmildhet och den tacksamhet som möter varandra i juletid. Det är fantastiskt!

Berörs du med:
http://www.youtube.com/watch?v=Fc6TR2Ge6ao

Så vänner, jag uppmanar er nu.
Var med.
http://www.hoppetsstjarna.se/stoed-oss/julpaket/packa-ett-julpaket.html

Jag och en väninna tänkte samla ihop paket och sedan åker vi gemensamt till ett insamlingsställe och lämnar av dem. Vill du skänka ett paket, min vän?

"Den värsta mamman"

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6010648.ab


....ja... vad ska man säga?
Ibland är det nog att bara läsa.
Inte sant?






It's a mad mad world

Vi har precis tittat klart på ett program på tv4 fakta, som heter "Jakten på pedofiler". Går den i repris så se den. Inte för att det är ett program du vill se, utan för att det är farligt att blunda för dessa hemskheter som försigår.

Började sedan surfa lite. Surfade in på aftonbladet och tro sjutton att en av nyheterna handlade om just denna hemskhet.
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article5900583.ab

Ibland känner jag mig så skyldig att man inte vet mycket om dessa hemskheter och jag vet inte vad jag ska säga till mitt försvar att man inte engagerar sig mer för att detta ska stoppas.

Vilka otroliga människor som orkar engagera sig i detta. Vet inte om jag själv skulle orka. Tror jag skulle bli tokig på kuppen. Tänk att dag ut och dag in slåss för barnens rättighet mot en utlänningar som kommer undan i en korrupt värld. En stor eloge till "motståndsrörelsen" i detta viktiga krig.

RSS 2.0