Luktar så gott

Hela huset doftar.
En söt doft av svart vinbär, hallon, jordgubbar och blåbär har vandrat runt i husets alla vrår. Drar in doften med mina näsborrar och njuter av väldoften. 
Vi började med att äta hallon mjölk till efterrätt vid lunchtid. Gick ut på en promenad med hundarna efteråt. Lillan tyckte vi skulle titta om det fanns några blåbär i skogen. I så fall kunde vi ju plocka några. Det är ju så roligt och tänk va gott. Ja, inte kunde jag säga emot en liten frökens förväntansfulla ansikte. Vi tittade och mycket riktigt hittade vi blåbär. Hade ingenting med oss att plocka i. Det var tur vi hade (oanvända) hundbajspåsar att plocka i. Vi åt och plockade ner i påsen. Allt på en gång. Blåa blev vi på händer, kläder och i ansiktet. Men vad gör det? Så gott det var.

Väl hemma såg jag att vi hade både jordgubbar och hallon hemma. Tanken att vi skulle göra saft växte fram. Kanske kunde vi göra lite saft på blåbär-hallon och jordgubbar. Hmm, men sen har vi ju svarta vinbär som bara väntar på att bli plockade. Bara att sätta igång. Vi plockade och plockade. Saftade och saftade. Lillan tyckte det hela var mycket spännande. Även om det var lite tröttsamt att hinken fylldes lite väl långsamt i hennes tycke så är jag förvånad att tålamodet var så stort.

För några timmar sedan drack vi vår egenhändigt hemmagjorda saft. Så gott!  Lillan hade aldrig druckit så god saft. Det var ju hon som hade gjort den minsann. Och dessutom övervakat varje steg i tillverkningen. Allt från att plocka till att hälla upp i flaskor.

Imorgon kanske vi ska ta och plocka lite bigarråer. Kanske plocka lite hallon på samma gång. Göra lite sylt. Det vore inte så dumt. Ja vi får väl se imorgon...

Kommentarer
Postat av: Anonym

Va härligt det låter, mumsigt mumsigt :)

2009-07-21 @ 19:32:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0