Barnens Ikea

En tur till Ikea blev det idag. Började plocka en 5-liters hink med svarta vinbär men idag tog det emot. Hade inte alls lust. Istället blev det en shoppingdag. Vi shoppade på Biltema, Toys R'Us samt Ikea. Vi valde att äta på Ikea när vi ändå skulle handla lite där. Skönt med lite "vanlig mat" och inte bara snabbmatsval när man är ute och handlar. Dessutom till bra pris.
Passar på att berömma för den barnvänliga tanke som finns på Ikea. (Numrerar utan någon inbördes ordning)

1. Det behöver aldrig vara kö till toaletterna. Finns många och dem är fräscha. Bra skötbord och handfat. Tvål och papper har aldrig varit slut.

2. Man har råd att fika eller äta här. Vilket man nu väljer. Idag valde Lillan en köttbullsmeny till priset av 22,50 kr. Man kan också välja pasta med köttfärssås, mjölk samt glasspinne för 17 kr.

Man blir inte ruinerad vare sig man väljer en 5 kronors mjukglass eller en 5 kronors korv utanför kassorna. Haha, man kan till och med slå på stort och köpa både och.

3. Småland.
Har aldrig lämnat Lillan i "Smålandshörnan" förut. Men så en dag när vi var på Ikea såg hon hur de andra barnen lekte coh ritade där inne. Där inne ville hon ju vara. Så jag lovade henne att nästa gång... och så kom nästa gång och då fick hon vara där när jag gick runt och valde det jag skulle ha.  Tror det var mest ensamt för mig att gå runt själv.
Idag följde hon dock med oss runt i varuhuset då vi redan visste vad vi skulle ha och idag ville hon åka runt på lastvagnen.

4 prova allt
Eftersom det är ett stort möblevaruhus så finns det ju även möbler för barn. Jag tror varenda stol är provad och varenda gosedjur noga klämt på. Och här får de spana in allt. De kan gå in i de arrangerade rummen och plötsligt få syn på en liten detalj och komma på att det vore ju toppen att ha hemma.

5. Familjeparkering.
Bra att slippa tänka på om en liten arm skulle knuffa ut dörren lite väl hårt. Här finns det plats att puffa upp dörren utan att vara rädd för att någon kan skada andras bilar.

Tummen upp för Barnens Ikea!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0