Ego kvinna

http://www.aftonbladet.se/wendela/article5586420.ab

Hittade en artikel idag i aftonbladet.
Helt befängt!
En kvinna i Storbritannien ska föda för fjortonde gången. Hon säger att hon tänker fortsätta bli gravid och föda barn tills hon får behälla barnet.
Menar hon allvar -  att ens hota med detta visar ju bara hur egocentrisk man då är. Det finns ju orsaker till att barnen placeras, vanvård. Ska hon få behålla ett barn, som med största sannolikhet blir vanvårdat, mot att hon då inte ska skaffa fler barn?!

Hon nämner också att hon inte har så bra kontakt med barnen, att den varit sporadisk. Idag finns ingen etablerad relation. Kanske skulle hon försöka satsa på en bättre relation till barnen istället för att sätta fler barn till världen som hon ändå inte verkar få behålla?

Kanske ska man också vara medveten om att man i Storbritannien har ett annat system med barn som växer upp i familjehem. Så kallade öppna adoptioner finns och där adopteras barnen av icke-biologiska föräldrar men de biologiska föräldrarna får ändå möjlighet att träffa barnet ibland och skapa band. Har läst lite om det och överlag verkar det synsättet vanligast i västvärlden, förutom i Sverige där vi är landet "lagom". För barnens skull tror jag att det behövs tydligare regler för hur det ska vara i vårt land. Det blir ju en enorm påfrestning för barn att behöva få utstå förhandlingar var 6 månad. För många kanske 6 månader låter mycket men 6 månader går fort. Bara att börja planera och fundera på semestern gör ju ofta en barnfamilj ett halvår innan det är dags att resa. Efter 3 år ska vårdnadsöverflyttningar vägas in men tyvärr görs ju inte heller de så ofta. Det är ju tyvärr så att familjehemmen plötsligt står själva i allt från handledning till rättegångar mot biologiska föräldrar. Det är dags att barnens trygghet går framför de biologiska föräldrarnas rätt!

Sidospår. Ja visst men det är ju det som är bra med en blogg. Man kan älta det man funderar på.
Tillbaka till Theresa. Nej, Theresa får inte min sympati. Har hon fått 13 barn omhändertagna på grund av vanvård borde hon kanske inse att hon borde göra någonting annat av sitt liv.  Uppenbarligen var inte tanken från högre makter att hon skulle bli mamma.

Lite roliga paralleller kom jag i och för sig på. Även om jag vet att man inte kan jämföra så kan jag inte låta bli...
Ser man till ett avelsdjur, till exempel en hund så är det ju jättebra med en tik som är lättparad och dessutom väldigt fertil. Allt bra så långt. Det är dock inte bara det som ska vara vägledande i val av avelsdjur. Tiken ska sedan ha instinkten att vårda och fostra. Inte alla har denna förmåga.

Kommentarer
Postat av: Sandra

Bra skrivet. Jag instämmer till fullo. Tycker att man ständigt pratar om föräldranras rättigheter men man tänker väldigt sällan på vad som är bäst för barnen. I många fall tror jag att barnen mår bäst av att inte ha någonting med bio-föräldranra att göra utan får starta om på ny kula med en ny familj.

2009-08-04 @ 03:52:40
URL: http://munkakvarn.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0